Back to All Events

Odottajan liikunta ja ravitsemus -workshop

  • Laive Family 7 Sepänkatu Jyväskylä, 40720 Finland (map)

Haluatko kuulla, minkälainen harjoittelu sopii raskauden eri vaiheisiin? Kaipaatko ohjausta, miten treenata turvallisesti ja tehokkaasti läpi raskauden? Tiesitkö, että odottavan äidin ravitsemusvalinnat vaikuttavat äidin hyvinvoinnin lisäksi myös sikiön ja kohdussa kasvavan vauvan kehitykseen?

Odotusaikana tuleva äiti voi elää aktiivista elämää ja liikkua monipuolisesti. Vaikka raskaus toisi mukanaan erilaisia haasteita ja monille tyypillisiä raskausajan vaivoja, lempeä lihaskuntoharjoittelu ja liikunta sopivat jokaiselle. Käymme läpi, mitkä liikkeet ja liikuntamuodot ovat raskauden edetessä hyvä jättää pois. Lisäksi tarkastelemme, miten erilaisia liikkeitä lihaskunto -ja kuntosaliharjoittelussa voi soveltaa raskauden eri vaiheissa. Käymme läpi myös synnytykseen valmistavia liikkuvuusharjoitteita. Huomioimme erityisesti selän ergonomiaa, ja pyrimme vähentämään selän alueen kiputiloja. Aktiivisuus raskauden aikana auttaa ja helpottaa palautumista myös synnytyksen jälkeen. Oman kehon ja tuntemusten kuunteleminen on keskeisessä roolissa. 

Liikunnan lisäksi suuntaamme huomion ravintoon, sillä monipuolinen ruokavalio edistää sekä äidin että kasvavan vauvan hyvinvointia. Keskeistä ei ole ruoka-aineiden karsiminen, vaan ravintorikkaiden ruokien lisääminen ja erityisten vitamiinien sekä kivennäisaineiden turvaaminen raskausaikana. Monipuolinen ruokavalio tukee painonhallintaa ja vireystilan säätelyä raskauden kaikissa vaiheissa. Saat tukea ja vinkkejä siihen, kuinka voit joustavasti ja rennolla otteella toteuttaa terveellisiä valintoja arjen jokaisena päivänä.

Workshopin jälkeen:
Osaat harjoitella turvallisesti raskauden eri vaiheissa
Osaat tehdä lantionpohjan lihaksia vahvistavia harjoituksia kotona
Uskallat harrastaa liikuntaa monipuolisesti kehoa kuunnellen
Tiedät, miten viedä terveellisiä ravitsemus valintoja omaan arkeen

Ohjaajana toimii lantionpohja- ja äitiysfysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen.

Workshop on suunnattu sekä raskaana oleville että raskautta suunnitteleville naisille.

Hinta:
- 49 € (Hinta sisältää teen ja pientä purtavaa + yhden maksuttoman käynnin Studio Laiven viikkotunneilla. Alv 24 %.)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqIDGxMvWuUEVobTVuISom9TWuYn4-WNZ7E7YQ879ZXHIzUQ/viewform

Viimeistään 25.8.2018. Minimiosallistujamäärä 8, maksimi 14.

Earlier Event: April 22
Naisten ilta by Happy Mood