Sep
1
2:00 PM14:00

Odottajan liikunta ja ravitsemus -workshop

Haluatko kuulla, minkälainen harjoittelu sopii raskauden eri vaiheisiin? Kaipaatko ohjausta, miten treenata turvallisesti ja tehokkaasti läpi raskauden? Tiesitkö, että odottavan äidin ravitsemusvalinnat vaikuttavat äidin hyvinvoinnin lisäksi myös sikiön ja kohdussa kasvavan vauvan kehitykseen?

Odotusaikana tuleva äiti voi elää aktiivista elämää ja liikkua monipuolisesti. Vaikka raskaus toisi mukanaan erilaisia haasteita ja monille tyypillisiä raskausajan vaivoja, lempeä lihaskuntoharjoittelu ja liikunta sopivat jokaiselle. Käymme läpi, mitkä liikkeet ja liikuntamuodot ovat raskauden edetessä hyvä jättää pois. Lisäksi tarkastelemme, miten erilaisia liikkeitä lihaskunto -ja kuntosaliharjoittelussa voi soveltaa raskauden eri vaiheissa. Käymme läpi myös synnytykseen valmistavia liikkuvuusharjoitteita. Huomioimme erityisesti selän ergonomiaa, ja pyrimme vähentämään selän alueen kiputiloja. Aktiivisuus raskauden aikana auttaa ja helpottaa palautumista myös synnytyksen jälkeen. Oman kehon ja tuntemusten kuunteleminen on keskeisessä roolissa. 

Liikunnan lisäksi suuntaamme huomion ravintoon, sillä monipuolinen ruokavalio edistää sekä äidin että kasvavan vauvan hyvinvointia. Keskeistä ei ole ruoka-aineiden karsiminen, vaan ravintorikkaiden ruokien lisääminen ja erityisten vitamiinien sekä kivennäisaineiden turvaaminen raskausaikana. Monipuolinen ruokavalio tukee painonhallintaa ja vireystilan säätelyä raskauden kaikissa vaiheissa. Saat tukea ja vinkkejä siihen, kuinka voit joustavasti ja rennolla otteella toteuttaa terveellisiä valintoja arjen jokaisena päivänä.

Workshopin jälkeen:
Osaat harjoitella turvallisesti raskauden eri vaiheissa
Osaat tehdä lantionpohjan lihaksia vahvistavia harjoituksia kotona
Uskallat harrastaa liikuntaa monipuolisesti kehoa kuunnellen
Tiedät, miten viedä terveellisiä ravitsemus valintoja omaan arkeen

Ohjaajana toimii lantionpohja- ja äitiysfysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen.

Workshop on suunnattu sekä raskaana oleville että raskautta suunnitteleville naisille.

Hinta:
- 49 € (Hinta sisältää teen ja pientä purtavaa + yhden maksuttoman käynnin Studio Laiven viikkotunneilla. Alv 24 %.)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqIDGxMvWuUEVobTVuISom9TWuYn4-WNZ7E7YQ879ZXHIzUQ/viewform

Viimeistään 25.8.2018. Minimiosallistujamäärä 8, maksimi 14.

View Event →
Nov
18
2:00 PM14:00

Palautuminen synnytyksen jälkeen -workshop

Pohditko, minkälainen harjoittelu on turvallista synnytyksen jälkeen? Epäiletkö, onko sinulle jäänyt raskaudesta suorien vatsalihasten erkauma? Kiinnostaako sinua ruokavaliosi kohentaminen monipuolisemmaksi? Haluatko oppia suhtautumaan lempeämmin omaan kehoosi? 

Lapsen saaminen tuo muutoksia kehoon, suuren annoksen voimakkaita tunteita ja uuden arjen. Jokainen äiti kokee stressiä jossain määrin näiden muutosten keskellä. Sopivan lempeä liikunta, monipuolinen ruokavalio ja myönteiset ajattelutavat itseä kohtaan ovat hyvinvoinnin kulmakivet. Täsmäiskut ruokavaliossa ja liikunnan harrastamisessa edistävät palautumista synnytyksen jälkeen. 

Käymme läpi esimerkiksi lantionpohjan lihaksia vahvistavia harjoituksia ja lihaskuntoliikkeitä sekä liikuntamuotoja, joiden aloittamisessa ei kannata kiirehtiä. Workshopissa yhdistyvät teoria ja monipuoliset käytännön harjoitukset.

Workshopin jälkeen:
- Tiedät, kuinka aloitat liikkumisen järkevästi raskauden jälkeen
- Ymmärrät, mitä vatsalihasten erkaumalla tarkoitetaan ja kuinka lantionpohjan lihaksia vahvistetaan
- Ymmärrät monipuolisen ruokavalion merkityksen ja osaat toteuttaa sitä paremmin arjessa
- Tiedät, miten tehdä turvallisia ja helppoja lihaskunto-liikkeitä kotona yksin ja vauvan kanssa
- Osaat harjoitella hyväksyvämpää ja myötätuntoisempaa suhtautumista itseäsi kohtaan

Ohjaajana toimii lantionpohja- ja äitiysfysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen.

Workshop on suunnattu sekä raskaana oleville että alle 2-vuotiaiden lasten äideille. Jos haluat, voit tulla yhdessä vauvasi kanssa.

Hinta:
- 49 € (Hinta sisältää teen ja pientä purtavaa + yhden maksuttoman käynnin Studio Laiven viikkotunneilla. Alv 24 %.)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqIDGxMvWuUEVobTVuISom9TWuYn4-WNZ7E7YQ879ZXHIzUQ/viewform
Viimeistään 11.11.2018. Minimiosallistujamäärä 8, maksimi 14.

View Event →

Apr
22
6:00 PM18:00

Naisten ilta by Happy Mood

"Happy Mood naistenilloissa luvassa erilaisia elämyksellisiä iltoja naisille, joissa rentoudutaan, huolletaan kehoa ja mieltä, opitaan uutta ja nautitaan elämästä. Kaikille naisille, jotka haluavat olla energisempiä, valovoimaisempia ja tuntea olonsa hyväksi.

Mihin kaikkeen naisen lantionpohjalihakset vaikuttavat? Unohdamme usein lantionpohjan ja treenaamme vain näkyviä lihaksia. Vahvistetaan syviä lihaksiamme ja lopuksi rentoutudutaan vilttien alla.

Tämän kerran pitää lempeä ja ammattitaitoinen lantiopohjaan erikoistunut fysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen.

HInta 25€ / Paikkana Elefit, Kauppakatu 30, 3krs. Sisäänkäynti Väinönkadun puolelta."

Ilmoittautumiset linkin takaa

View Event →
Apr
14
1:00 PM13:00

Palautuminen synnytyksen jälkeen -workshop

Pohditko, minkälainen harjoittelu on järkevää synnytyksen jälkeen? Epäiletkö, onko sinulle jäänyt raskaudesta suorien vatsalihasten erkauma? Haluatko oppia suhtautumaan lempeämmin omaan kehoosi?


Lapsen saaminen tuo muutoksia kehoon, suuren annoksen voimakkaita tunteita ja uuden arjen. Muutosten keskellä äidin hyvinvointi heijastuu suoraan vauvaan ja koko perheeseen. Oikeiden valintojen kautta äiti voi helpottaa omaa jaksamistaan arjessa. Sopivan lempeä liikunta ja myönteiset ajattelutavat itseä kohtaan ovat palautumisen kulmakivet. Workshopissa yhdistyvät teoria ja käytännön joogaharjoitukset.


Workshopin jälkeen:
Tiedät, kuinka aloitat liikkumisen turvallisesti ja järkevästi raskauden jälkeen
Miten otat huomioon suorien vatsalihasten erkauman ja lantionpohjan lihasten vahvistamisen
Osaat harjoitella hyväksyvämpää ja myötätuntoisempaa suhtautumista itseäsi kohtaan
 

Ohjaajina toimivat äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen ja äitiysjoogaan sekä tunnetaitoihin perehtynyt Elviira Välimäki.


Hinta:
49 € (normaalihinta) / 39 € (opiskelijat, työttömät sekä vanhempainvapaalla olevat)
Hinta sisältää teen ja pientä purtavaa + yhden maksuttoman käynnin Studio Laiven viikkotunneilla. Alv 24 %.

Ilmoittautumiset: info@studiolaive.fi, viimeistään 9.4. Minimiosallistujamäärä 8, maksimi 14.

View Event →
Jan
20
2:30 PM14:30

Liikkujan lantionpohja -workshop

Liikkujan lantionpohja -workshop on suunnattu sinulle, joka urheilet ja olet kiinnostunut syvien keskivartalon lihasten ja lantionpohjan toiminnan vaikutuksista harjoitteluusi. Saat workshopissa käytännön harjoitteita lantionpohjan oikeaoppiseen harjoitteluun sekä keinoja yhdistää nämä osaksi muuta harjoittelua. Lisäksi opit kuinka rentouttaa lantionpohjaa ja vähentää sen epätaloudellista kuormitusta.

Lantionpohjan lihaksilla on suuri merkitys kehonhallinnan ja ryhdin kannattelussa muiden keskivartalon lihasten tavoin. 
Runsaasti urheilevilla lantionpohjan lihaksissa voi esiintyä yliaktiivisuutta sillä kovat ponnistukset ja iskuja sisältävä rasitus aiheuttavat lantionpohjalle rasitusta.

Lantionpohjan lihakset ovat tiiviissä yhteydessä syviin vatsa- ja selkälihaksiin ja tukevat myös alaselkää. Näiden lihasten tarkoitus on ylläpitää optimaalista vatsaontelon sisäistä painetta ja keskivartalon tukea liikuntasuorituksen aikana. 

Workshopin ohjaa lantionpohja- ja äitiysfysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen.

Aika: Lauantaina 20.1. klo 14.30-16.00

Paikka: Optimoven Valmennussali, Väinönkatu 42 (sisäpiha), 40100 Jyväskylä

Ilmoittautuminen Optimoven verkkokauppasta: https://holvi.com/shop/optimove/

View Event →